Activiteiten in Barendrecht

Annulering van activiteiten vanwege het Coronavirus

Vanwege preventieve maatregelen met betrekking tot het Coronavirus worden alle geplande activiteiten (voorlopig) uitgesteld of geannuleerd.

Voorzitter van Stichting 4 mei herdenking Barendrecht René Toonen heeft op 17 maart in een uitzending van de lokale omroep Exxact Barendrecht bekendgemaakt dat ook de activiteiten rondom de dodenherdenking in Barendrecht dit jaar worden afgelast.

De herdenking zal wel doorgaan, maar in welke vorm is nog niet duidelijk. De lokale omroep zal zich tot het uiterste inspannen deze herdenking bij de Barendrechters thuis te brengen in geluid en waar mogelijk ook in beeld.Overzicht:

4 mei 2020 | Herdenkingen

Voorzitter van Stichting 4 mei herdenking Barendrecht René Toonen heeft op 17 maart in een uitzending van de lokale omroep Exxact Barendrecht bekendgemaakt dat de activiteiten rondom de dodenherdenking in Barendrecht dit jaar worden afgelast.

Lees meer »

Historische films

De Barendrechtse amateurfilmer Bas Romeijn heeft een aantal unieke historische films over de bevrijdingsperiode. Het zijn stuk voor stuk reportages die een goed beeld geven van de bevrijdingstijd in Rotterdam. Het gaat dus niet om algemene beelden van de bevrijding, maar om beelden van heel dichtbij. Aangezien een groot deel van de Barendrechtse bevolking haar wortels heeft in Rotterdam, zal dat voor de huidige Barendrechters zeker herkenbaar zijn en ook zeer leerzaam voor de jongere generaties.

Lees meer »