Podcast: luisteren naar verhalen, interviews en radio-uitzendingen

Hier kunt u luisteren naar podcasts in verschillende vormen: gesprekken, interviews en radio-uitzendingen.

Een podcast is een audiobestand. Eigenlijk een audio-uitzending net zoals een radio-uitzending, maar een podcast kan overal beluisterd worden, op elk gewenst moment, net zo vaak en net zo lang als u zelf wilt. De podcasts van BarendrechtVrij zijn gemaakt door de lokale omroep Exxact Barendrecht en zijn terug te beluisteren via de website van Exxact Barendrecht, via iTunes en Spotify.


Radioreportages bevrijdingsdagen Rotterdam

Binnen het onderdeel van de Binnenlandse Strijdkrachten, de LKP, had een aantal mensen, al een paar jaar vóór de bevrijding, in het geheim een radiozender en opnameapparatuur gebouwd. Wat de aanleiding hiervoor was is niet duidelijk, maar in de dagen na de bevrijding werkte deze zogenaamde “Reportagedienst” compleet met een reportagewagen als een apart Rotterdams radiostation. De opgenomen reportages werden daarna uitgezonden op 301 meter van de middengolf.

Lees meer »

Radio Oranje in oorlogstijd

Radio Oranje was een radioprogramma dat als regeringszender vanuit Londen uitzond. Men wilde daarmee de luisteraars in Nederland een hart onder de riem steken en in informeren. Een aantal fragmenten van die programma`s zijn bewaard gebleven en door Bas Romeijn verzameld en verwerkt tot een leuk en interessante podcast, gepresenteerd door John Brosens (lokale omroep Exxact Barendrecht).

Lees meer »

Radio-item herdenking Operatie Manna (1995)

Onder dezelfde naam als de befaamde voedseldropping Operatie Manna in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog werd ter gelegenheid van de 50 jarige herdenking in 1995 door de Koninklijke Luchtmacht tezamen met tal van andere organisaties een groots opgezette herdenkingsoperatie Manna uitgevoerd.

Lees meer »