Stichting Barendrecht Viert Vrijheid opgericht

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 19:53

Met het passeren bij de notaris is op woensdag 4 december 2019 de Stichting Barendrecht Viert Vrijheid opgericht. Alfred Kool, Willem Bogaard en burgemeester Jan van Belzen hebben hun handtekening gezet onder de akte.

 

De stichting zal in de eerste plaats het geld verwerven en beheren voor de activiteiten die volgend jaar gaan plaatsvinden ter viering van 75 jaar vrijheid in Barendrecht. Daarnaast zal de stichting ook, waar nodig, ondersteuning bieden bij de coördinatie en organisatie van die activiteiten.

 

Ieder jaar staan we in Barendrecht op 4 mei stil bij alle oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog en vieren we op 5 mei onze vrijheid. 2020 is een bijzonder jaar, omdat het dan 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Daarom wordt hieraan in Barendrecht komend jaar extra aandacht besteed. De stichting gaat daarin een belangrijke rol vervullen.

 

Notaris Van Spreeuwel draagt de stichting en de activiteiten volgend jaar in Barendrecht een warm hart toe. De notaris brengt daarom geen kosten in rekening voor zijn werkzaamheden.

 

Van links naar rechts: Willem Boogaard, Jos van Spreeuwel, Alfred Kool en burgemeester Jan van Belzen (Foto: Sebastiaan van Mill)

PODCAST  

Beluister hier het interview met de bestuurders van Stichting Barendrecht Viert Vrijheid naar aanleiding van de oprichting.

Interview: Sebastiaan van Mill. Montage: Max Oosterwijk. Editing: Ed Verhage (lokale omroep Exxact Barendrecht).

Uitgezonden op zaterdag 7 december op de lokale omroepen Exxact Barendrecht, Radio Lansingerland, RTV Albrandswaard en de regionale omroep RTV Rijnmond.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.