Vooruitblik op viering 75 jaar vrijheid

Gepubliceerd op 28 december 2019 om 18:26

In de oudejaarsshow van de lokale omroep Exxact Barendrecht op 27 december 2019 is uitgebreid aandacht besteed aan de activiteiten rondom de viering van 75 jaar vrijheid in Barendrecht, waaraan in 2020 invulling wordt gegeven. Namens de Stichting Barendrecht Viert Vrijheid heeft Alfred Kool (voorzitter van deze stichting) een toelichting gegeven.

 

Er is onder andere gesproken over de samenwerking tussen de verschillende Barendrechtse verenigingen en instanties die activiteiten zullen organiseren. Het thema 'bevrijding' en 'vrijheid' zorgt voor verbinding. De stichting speelt hierin een coördinerende en faciliterende rol. Alfred Kool is blij dat er diverse activiteiten voor een breed publiek gespreid plaats zullen vinden. Op verschillende locaties in Barendrecht zal in de periode vanaf januari tot en met mei 2020 een toegankelijk aanbod worden gerealiseerd voor jong en oud. 

 

Een voorbeeld: er wordt een route uitgezet door Barendrecht die voert langs belangrijke en markante locaties met betrekking tot de oorlog en de bevrijding. Door middel van QR-codes kunnen mensen gemakkelijk en snel de informatie over de betreffende locaties op hun telefoon raadplegen. Andere voorbeelden: de indrukwekkende reis naar Louny, een bevrijdingsconcert door de Harmonievereniging, het nabouwen van een schuilplaats op De Kleine Duiker. Maar ook voorlichting op scholen door veteranen, omdat de activiteiten niet uitsluitend betrekking hebben op de bevrijding, maar ook op het besef wat vrijheid is en wat hiervoor nodig is. 

 

De lokale omroep Exxact Barendrecht zal als publieke omroep een rol spelen in de informatievoorziening en wil een platform bieden voor verhalen in de vorm van podcasts. De website BarendrechtVrij fungeert als portal waar alle informatie wordt verzameld en hierdoor gemakkelijk toegankelijk is.

Bron: Lokale omroep Exxact Barendrecht

27 december 2019

FOTO'S: Live-uitzending lokale omroep Exxact Barendrecht vanuit Het Kruispunt op 27-12-2019. Vooruitblik op de viering van 75 jaar vrijheid in Barendrecht. Van links naar rechts (aan tafel): Ed Verhage (voorzitter Exxact Barendrecht), René Tonen (presentator), Alfred Kool (voorzitter Stichting Barendrecht Viert Vrijheid). Foto's: Sebastiaan van Mill.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.